Hey, ik ben Steve!

Ik geloof dat iedereen alles kan bereiken wat ze maar willen in het leven

Daar ben ik zeker van. Ooit was ik het onzekere jongetje dat geloofde dat ik nooit iemand ging worden in mijn leven. Ik dacht dat ik voor altijd een nietsnut zou blijven…

Dit kleine onzekere jongetje…

Ik groeide op met het idee dat ik nooit iets zou betekenen in mijn leven

Hier zit ik dan. Dat kleine onzeker jongetje, die opgroeide met het idee dat hij nooit iets zou betekenen in het leven. Waar iedereen zei, wees vooral jezelf niet, anders kom je nergens. Doe maar mooi “normaal”, als je aanvaard wil worden in de maatschappij.

Daar begon het dus, mijn leven vol ongeluk! Een job die geen voldoening gaf. Een relatie om de maatschappij gelukkig te houden en vooral veel onzekerheden en angst hoe ik dit leven ging volhouden.

Waarom had ik de moed niet om voor me op te komen. Mijn grenzen te stellen of mijn eigen weg in te slaan? Angst om verstoten te worden? Schrik om te falen of gewoon te weinig moed om de starten? Ik was pas 19 en zat al vast. Nu al…

En toen kwam het keerpunt in mijn leven. Ik verloor mijn moeder toen ik 19 jaar was. Ze was kerngezond, een mooie vrouw vol levenslust. En toch, toch zag ze geen uitweg.

Wat een taboe! Sprak je toen over mentale gezondheid, dan dacht iedereen dat je goed gek was! Het woord “mentaal” wordt vandaag nog bekeken als iets negatiefs. En toch, als je mentaal niet stabiel bent dan blijft alles achterwege!

Waar haal ik het zelfvertrouwen om toch nog iets te maken van mijn leven. Waar haal ik de kracht om mijn leven een nieuwe wending te geven? Waar haal ik de moed om die eerste stap te zetten?

Om je leven een nieuwe koers te geven heb je eigenlijk maar 5 sec nodig!

5 seconden om je eerste stap te zetten in je nieuwe richting. 

Om de grootste beslissing te nemen in je leven, veranderen van job, wonen in het buitenland, een nieuwe relatie starten of een oude relatie stopzetten.

logo band 07

Van angst naar actie

De angst voor Verandering

De angst voor verandering, dat duurt lang! Veel te lang…

Soms maanden, jaren of zelf je ganse leven. Angst terwijl je die op 5 seconden kan elimineren.

Als je denkt hoe lang de actie duurt van je eerste stap, dan weet je hoe snel je die kan nemen? Soms is het maar een telefoontje, of een sms of even online iets opzoeken. Maar die eerste stap heeft veel moed nodig.

Waarom voelen we ons zo onzeker? Ik denk vaak terug aan al de mensen waar ik schrik voor had. Schrik om hen te kwetsen of schrik om niet te voldoen aan hun eisen. Maar was dat eigenlijk wel zo?

steve boedt lifecoach 4

Jaren van angst achtervolgden me

Ik verstijfde van de schrik toen ik mijn vader vertelde dat ik geen kok wou worden… Na jaren vol angst om op hem af te stappen en hem in 5 seconden duidelijk te maken wat ik wou, herinner me die dag nog tot in details!

Lijkbleek vol angstzweet! Dit is het moment waarop ik mijn vader zwaar moet teleurstellen. “Papa, ik wil geen kok worden, ik wil aerobicsleraar worden en lichamelijke opvoeding gaan studeren.”

Met half dichtgeknepen ogen keek ik hem aan. Zijn reactie was niet wat ik verwachte.

“Ok, doe maar!”

Mijn 5 seconden van moed

Wat? Heb ik me hier al die jaren zorgen om gemaakt? Mijn vader ging woest worden en heel zijn leven zijn zoon als een grote teleurstelling zien. Maar hij was kalm en wou alleen maar dat ik gelukkig werd! Al die jaren van angst voor niets! 5 seconden van moed deden me realiseren dat ik door mijn onzekerheden niet meer feitelijk kon denken!

Alle verhalen in mijn hoofd, “die moet me niet”, ”zij praten achter mijn rug”, ”de mensen bekijken me als een nietsnut”… Maar nu besef ik maar al te goed dat ik zelf de auteur was van die verhalen. Oordeel niet als je de feiten niet kent! What a life changer!

logo band 13

Ik wéét goed hoe het is en ik help je in 3 simpele stappen

Ik leer je enkele technieken die je meteen kan toepassen waardoor je zelfvertrouwen meteen een boost zal krijgen. En je hoort het goed, deze video is gratis.

  • Je zal meer zelfvertrouwen krijgen om je eigen grenzen te zetten én te houden
  • Je leert beter communiceren en komt op voor jezelf
  • Je zal eindelijk NEEN durven zeggen. Gedaan met people pleasen!